<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Nieuwbouw legering Van Ghentkazerne – Rotterdam

Nieuwbouw legering Van Ghentkazerne – Rotterdam

Opdrachtgever:        Rijksvastgoedbedrijf – Directie Transacties & Projecten – Den Haag
Architect:                  Rijksvastgoedbedrijf – Directie Transacties & Projecten – Den Haag
Omvang:                   7.850 m2
Realisatieperiode:    aanvang 09 november 2015
oplevering gebouw B-035 op 10 maart 2017
oplevering gebouw A-034 op 13 juli 2017

In opdracht van Rijksvastgoedbedrijf, dienst Directie Transacties & Projecten realiseerden wij, in een multidisciplinaire opdracht, een tweetal legeringsgebouwen op de Van Ghentkazerne te Rotterdam.

Gebouw A bestaat uit een laagbouw van 3 bouwlagen aansluitend op het bestaande gebouw 020 en naar het exercitieterrein toe uit 7 bouwlagen . Gebouw A heeft 100 kamers, verdeeld naar 1 en 2 persoonskamers. Gebouw A onderscheidt zich met name op de begane grond met een aantal bijzondere ruimten; bijvoorbeeld met een inkoopstation E, kastenkamers voor walplaatsers verdeeld naar officieren, onderofficieren en dames, een ontmoetingsruimte met internetcorner, EVO-spoel & droogruimte en een WTB-ruimte met luchtbehandelingsinstallatie ten behoeve van deze eerdergenoemde functies. Hierdoor is ook alleen in dit gebouw A de begane grond met een extra verdiepingshoogte voorzien (4 meter bruto) om ruimte te bieden voor het kanaalwerk.

Gebouw B, aan de andere kant van gebouw 020 gesitueerd, bevat 66 kamers. Deze kamers zijn eveneens verdeeld naar 1- en 2-persoonskamers.

Beide gebouwen (A&B) zijn uitgevoerd met een liftinstallatie, kantoorruimte voor een provoost, was-/strijk-/droogkamers (inclusief linnenkasten) en technische ruimten (waaronder patchruimte, hydrofoor, WTB-ruimte, traforuimte en stadsverwarming) en een entreehalletje voorzien van relatief veel glas ten opzichte van de overige relatief dichte gevels.

Voor de nieuwbouw en de herinrichting van het buitengebied is ook de ondergrondse infra aangepast en aangevuld. De rijbaan inclusief de parkeervakken en het ‘binnenterrein’ is voorzien van bestrating, beplanting en terreinverlichting. Ook de herplaatsing van het kunstwerk ‘De Bakermat’ was opgenomen.

Legeringstoren A  heeft de naam COP TABAR gekregen. Voor de B-toren is gekozen voor de naam OP ZUC. De namen hebben een relatie met missies van het Korps Mariniers. COP TABAR met de operaties in Afghanistan, OP ZUC met de Mount Igman Missie in voormalig Joegoslavië.

 

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

sluit venster

Fotogalerij

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.