<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Voortgang nieuwbouw legering Van Ghentkazerne – Rotterdam

Geplaatst op 6 juni 2017

Van Ghent voortgang 6-6-2017

Altijd weer een mooi moment als een nieuw gebouw tot leven komt. Vanaf deze week wordt er door het Korps Mariniers geslapen in legeringsgebouw B, terwijl om het gebouw de infra nog aangelegd wordt. Het gebouw heeft ook een naam gekregen, OP SUC, naar de Mount Igman Missie in Bosnië. Ook de naam van gebouw A houdt verband met de operaties van het Korps maar dan in Afghanistan, COP TABAR.

Naast de hoofdentree van legeringsgebouw A is ondertussen op 10 mei 2017 de laatste steen ingemetseld. Een klusje waarvoor de inmiddels gepensioneerde commandant Will Briggen zijn hand niet omdraaide, nadat hij op 8 januari 2016 ook de eerste paal maakte. Bij gebouw A is de eindsprint ingezet. Binnenkort wordt het vluchttrappenhuis gemonteerd dat de verbinding vormt tussen het nieuwe en bestaande gebouw. Ook het infrawerk tussen oud en nieuwbouw vordert goed. De eerste twee van zeven bouwlagen zijn vorige week opgenomen en we hopen dan ook voor de bouwvak te mogen opleveren. Er wordt binnen en buiten nog hard gewerkt, maar de eindstreep komt in zicht.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

sluit venster

Fotogalerij

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.