<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

NobelPark fase II geheel opgeleverd.

Geplaatst op 30 januari 2014
Opdrachtgever:       Van Grootheest Projekten Wageningen BV
Architect:                  KuiperCompagnons – Rotterdam / Contexture Architects – Amsterdam
Omvang:                   25 eengezinswoningen en 148 huurappartementen in de vrije sector
Realisatieperiode:  maart 2009 – januari 2014

Na jaren van voorbereiding en uitvoering werd in januari 2014 het laatste appartementencomplex overgedragen aan MN-services. Samen met nog 3 appartementencomplexen en 25 grondgebonden woningen is dit complex 173 wooneenheden groot.

Aan de rand van de stad, bij de Wageningense Eng met bossen om de hoek, zijn de restanten van het oude gebouw van Rijksscholen-gemeenschap Pantarijn verdwenen. Op deze mooie plaats realiseert Van Grootheest Projekten Wageningen BV een kwalitatief hoogwaardig woongebied dat rekening houdt met de huidige groene omgeving. De bestaande natuurlijke elementen worden zoveel mogelijk in het ontwerp ingepast.

De start van de verkoop vond plaats in januari 2009. De woningen en vier appartementengebouwen zijn strategisch op het terrein geprojecteerd. Om samenhang tussen de gebouwen te realiseren, werd de overkapping van de parkeergelegenheid, ook wel het leefdek genaamd, als verbindend element gebruikt.

Het woongebied NobelPark fase II is een onderdeel van het ontwikkelingsgebied NobelPark, dat de gemeente Wageningen via een ‘prijsvraag’ op de markt heeft gebracht. Grootheest Bennekom heeft deze prijsvraag met KuiperCompagnons als architectenbureau gewonnen en voert het hele project NobelPark uit. De eerste fase die Grootheest Bennekom en KuiperCompagnons hier realiseerden was woongebouw De Tinbergen, aan de andere kant van de Hollandseweg.

De teruggang in de verkoop van koopappartementen noopte ons om het project te gaan herontwikkelen naar appartementen met huurappartementen. Een herontwikkeling die tevens leidde tot een uitbreiding van het aantal wooneenheden van 128 naar uiteindelijk 173 wooneenheden. Een herontwikkeling welke in goed onderling overleg met KuiperCompagnons verder is begeleid door Contexture Architects uit Amsterdam.

 

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

sluit venster

Fotogalerij

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.