<span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span> <span class='empty'></span>

Vorderingen bouw Arthur Kool Kwartier Ede

Geplaatst op 17 april 2018

Nu de winterperiode eindelijk achter ons ligt kunnen de werkzaamheden weer in volle gang door.

19 nieuwbouw woningen Arthur Kool Hof

Voor alle woningen geldt dat de daken waterdicht zijn en bij de eerste woningen wordt ook het glas geplaatst. Het metselwerk van de gevels is opgestart met de typerende langwerpige baksteen in Hilversums formaat en staand werk.  Na het maken van een aantal proefstukken is de keuze van de architect gevallen op een witte voeg, die een mooie verbinding aangaat met de qua kleur gemêleerde gevelsteen in wit-grijs-bruin. Gezien het gevarieerde gevelbeeld en de grote geveloppervlakken is dit een flinke metselwerkklus.

Binnen lopen de werkzaamheden voorspoedig. Bij alle woningen zijn inmiddels de binnenwanden gemonteerd, evenals de trappen. Na het wind- en waterdicht maken van de woningen is de afbouw verder opgestart. Ondertussen zijn de cementdekvloeren t/m bouwnummer 13 gesmeerd. De tegelzetter is begonnen, evenals de stukadoor en zij hebben de eerste 4 bouwnummers gereed.

Transformatie 16 woningen Arthur Kool Residentie

De droge binnenwanden en plafonds zijn al bij de helft van de woningen aangebracht en worden door de installateurs voorzien van het benodigde leidingwerk. Inmiddels zijn de wanden geïsoleerd en beplaat en is het afwerken van deze wanden ook gestart. Verder zijn we nu volop bezig om de binnenwanden te realiseren en wordt gestart met de cementdekvloeren. De eerste vloer- en wandtegels zijn gearriveerd, dus de tegelzetter kan beginnen met lijmen.

Aan de buitengevels zijn we druk bezig met het plaatsen van de nieuwe ramen in de bestaande kozijnen. Ook de beeldbepalende houten roedes worden uiteraard gehandhaafd en zullen op het glas worden aangebracht, waarmee de historische uitstraling blijft bestaan.

Voor het overige is het metselwerk van de gevels vervangen en hersteld daar waar dit technisch noodzakelijk was. Gezien de status van het gebouw als Rijksmonument zijn hierbij de aanwijzingen van diverse adviescommissies gevolgd en worden de bestaande gevels zoveel mogelijk intact gehouden. Nu deze werkzaamheden behoorlijk gevorderd zijn, kan de voeger aan het werk om ook het voegwerk van het herstelde metselwerk aan te helen conform het bestaande gevelbeeld.

De schilder is in de winterperiode druk bezig geweest met het schoonkrabben en het uitvoeren van houtreparaties zodat nu de aflaklaag er op kan. In het dakvlak worden de laatste dakramen aangebracht.

Algemeen

De nutspartijen zijn bij de hofwoningen al gestart met het hoofdtracé waarna de woningaansluitingen zullen volgen.

Brochure aanvragen

Let op: velden met een * zijn verplicht.

sluit venster

Fotogalerij

Klik op de afbeeldingen voor een vergroting.