De familie De Jong-Ruizendaal heeft donderdag (28 januari 2021) de sleutel van hun nieuwe woning in ontvangst mogen nemen. Net na de oplevering komt één van hun twee dochters Merel op de fiets hun nieuwe huis bewonderen. Het gezin woont op dit moment al in Bunschoten en wilde graag hier blijven. “Dit is al onze derde nieuwbouw woning.” Ze wisten dus al goed wat ze konden verwachten en wat ze wel en niet wilde hebben in hun nieuwe woning. Vooral de sfeer van de wijk stond hun erg aan. Het gezin heeft bouwnummer 2 kunnen bemachtigen. Dit nummer was wat hun betreft ook de enige woning binnen het project die ze wilde hebben. “Wij wilde een vrijstaande woning met rode bakstenen daar is er maar één van in dit project.”

Op 16 januari 2020 heeft de familie het koopcontract getekend en een jaar later nemen zij de sleutel van hun nieuwe huis in ontvangst. “Wij zijn zeer verrast over de snelle bouwtijd. Helemaal voor zo een grote woning en de huidige corona problematiek. Wij zijn steeds van ongeveer 1,5 jaar bouwtijd uitgegaan. Hierdoor hebben we nu alle tijd voor het klussen en verhuizen, we hoeven pas in juni ons huidige huis uit.” Ze hebben een klein bouwbedrijf in de armen genomen die vanaf volgende week start met onder andere het realiseren van twee kamers met vliering op zolder. “‘Wij verwachten tot april bezig te zijn met klussen en willen ergens in mei rustig aan verhuizen”.

Over het bouwtraject zijn ze positief. “Tijdens het bouwtraject was alles goed gefaciliteerd met het digitale platvorm ‘Volgjewoning’. De communicatie was goed en snel.” Vooral over de drone filmpjes waarbij Bouwbedrijf Van Grootheest beelden van het project van bovenaf maakt zijn ze enthousiast.