Het project De Veiling in Utrecht wordt een diverse wijk met veel verschillende nationaliteiten, zo ook Familie Chandra, oorspronkelijk uit India. Wie zijn deze kopers en hoe hebben zij het bouwtraject ervaren?

Vanaf 2004 heeft het gezin in twaalf verschillende landen op verschillende continenten gewoond en gewerkt. Sinds vijf jaar wonen en werken zij in Nederland. “Elk land is uniek, Nederland is een heel transparant land. Je hebt het gevoel dat je niet anders wordt behandeld. Wat voor ons geldt, geldt ook voor de lokale mensen. Verder aarzelen Nederlanders niet om Engels te spreken of je te helpen. Dit zijn belangrijke punten waarom wij in Nederland willen wonen. Nu zijn we van plan de rest van ons leven hier op te bouwen en in dit mooie huis herinneringen te gaan maken”, vertelt Tarun Chandra.

Familie Chandra heeft voor nieuwbouw gekozen omdat de gekte van de huidige huizenmarkt er voor zorgt dat op bestaande woningen flink worden overboden. “Nu heb je een betere prijs kwaliteit verhouding én alles is nieuw. Wij hebben geluk dat wij deze woning hebben mogen bemachtigen en dit leuke en spannende proces hebben kunnen meemaken. Tot nu toe zijn we tevreden met het hele proces en hebben wij er vertrouwen in dat, als wij ergens tegen aan lopen, we worden geholpen door Van Grootheest.”

Dit is hun eerste nieuwbouw woning in Nederland en dus de eerste keer dat ze het proces hier mee maken. In India hebben ze wel al een keer een nieuwbouw huis gekocht, maar dat was niet te vergelijken. De familie vindt dat alles overzichtelijk en duidelijk georganiseerd is. “En het team van Van Grootheest stond altijd klaar om te helpen en begreep dat het soms lastig kan zijn voor immigranten om alles te begrijpen”, vertelt Tarun.

Momenteel woont het gezin in Eindhoven en rijdtTarun elke dag voor zijn werk naar Leidsche Rijn in Utrecht. Hij verheugt zich op de korte reistijd straks. Tarun heeft al een elektrische fiets aangeschaft om straks als echte Nederlander vanuit zijn nieuwe woning naar zijn werk te kunnen fietsen. De familie is van plan in december te verhuizen, tot die tijd laten ze door verschillende bedrijven het huis klaar maken. “Ik wil dit mooie huis niet verpesten door dingen zelf te doen”, zegt Tarun lachend. Na de kerstvakantie kan hun dochter dan beginnen op haar nieuwe school in Utrecht. Vanmiddag gaan ze alvast kijken op de nieuwe school.

Het feit dat wij nu de 250ste oplevering kunnen vieren komt door de grote toewijding van het hele team vindt Tarun. “Ook tijdens de corona problemen bleef iedereen hard doorwerken en namen ze hun verantwoordelijkheid. Iedereen heeft goed werk afgeleverd waar je trots op mag zijn.”